Açıköğretim bölümleri taban puanları

Açıköğretim bölümleri taban puanları, 2 yıllık açıktan hangi bölümler okunur?, Açıköğretimde 4 yıllık hangi bölümler var?, Açıköğretim okumak için kaç puan gerekir?, TYT puanıyla 4 yıllık açıköğretim bölüme gidilir mi?, 2 yıllık önü açık sağlık bölümleri nelerdir?


Şuanda Açıköğretim bölümleri taban puanları isimli sayfayı görüntülüyorsunuz. Daha fazlası için  Sayfamızı sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

2 yıllık açıktan hangi bölümler okunur?

2 yıllık açıktan hangi bölümler okunur?, Kamu Yönetimi dışındaki Açıköğretim Programlarına, ilgili puan türünde 105,000 ve daha fazla puan alan adaylar, tercih ettikleri takdirde, herhangi bir kontenjan koşulu aranmaksızın yerleşebileceklerinden, bu programlara yerleştirme yapılırken ek puan verilmeyecektir.

Açıköğretimde 4 yıllık hangi bölümler var?

Açıköğretimde 4 yıllık hangi bölümler var?, Yüksek Öğretim Kurumu yönetmeliklerine göre öğrenciler, üniversitelerin bölümlerine yerleşebilmek için TYT, AYT sınavlarından en az birine girmeleri ve başarı sıralamasına girmeleri gerekmektedir. TYT puanıyla ön lisans programları, AYT puanıyla ise lisans programları tercih edilebilmektedir.

Açıköğretim okumak için kaç puan gerekir?

Açıköğretim okumak için kaç puan gerekir?, Açık öğretimde aldığınız dersleri saydırarak meslek lisesi diploması alırsınız ve teknisyen ünvanına sahip olursunuz. 4 yıl sonunda ustalık belgesi alarak kendi işyerinizi açabilirsiniz. İş yerinizi açarken KOSGEB'den 50 bin TL hibe ve 100 bin TL de faizsiz kredi desteği alabilirsiniz.

TYT puanıyla 4 yıllık açıköğretim bölüme gidilir mi?

TYT puanıyla 4 yıllık açıköğretim bölüme gidilir mi?, Yükseköğretim kurumları bünyesindeki “Çocuk Gelişimi, Felsefe, Sosyoloji, Tarih ve Türk Dili Edebiyatı” açıköğretim programlarına, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren sadece 35 yaş ve üzeri lisans programı mezunları “ikinci üniversite” kapsamında kayıt yaptırabilecek.

2 yıllık önü açık sağlık bölümleri nelerdir?

2 yıllık önü açık sağlık bölümleri nelerdir?, Kayıt yenileme işlemleri; 07 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 10.00'da başlayıp, 21 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 22.00'de sona erecektir.

Açıktan okuyarak hangi meslek sahibi olunur mu?

Açıktan okuyarak hangi meslek sahibi olunur mu?, Lise Mezunları Açıktan Üniversite Okuyabilir Mi? Açıköğretim üniversitelerine kayıt olabilmek için lise mezunu olma şartı aranmaktadır. Bu şart, Türkiye'deki açıköğretim programlarının genel kabul koşullarının biridir. Bu nedenle lise diplomasına sahip olmayan açıköğretim programlarına kayıt olmak mümkün değildir.

35 yaş üstü sınavsız üniversitede hangi bölümler var 2024?

35 yaş üstü sınavsız üniversitede hangi bölümler var 2024?, Değişen sınav sistemi ile birlikte; adayların 2 yıllık ön lisans programlarından tercih yapabilmek için ham puanda 150 barajını; 4 yıllık lisans bölümlerinden tercih yapabilmek için ham puanda 180 barajını geçmiş olmaları gerekir.

Açıköğretim tıbbi sekreterlik kaç puan?

Açıköğretim tıbbi sekreterlik kaç puan?, Açıköğretim üniversitelerine kayıt yapmak oldukça kolaydır. Kayıt işlemleri, çevrimiçi veya posta yoluyla yapılabilir. Kayıt için gerekli olan belgeler arasında lise diploması, kimlik kartı, pasaport, sağlık raporu ve mezuniyet belgeleri yer almaktadır.

Açıktan üniversite kayıtları ne zaman 2024?

Açıktan üniversite kayıtları ne zaman 2024?, Açıktan üniversite okumak için örgün öğretimle benzer şekilde üniversite sınavına girmeniz gerekir. Bazı üniversiteler ve bölümlerde sadece TYT sınavına girilmesi de yeterlidir. Eğer istediğiniz bir bölüm varsa onun gereksinimlerini inceleyerek hangi sınavlara girmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Lise mezunu açık üniversite okuyabilir mi?

Lise mezunu açık üniversite okuyabilir mi?, TYT'de 200 puan, öğrenciye ortalama 19 net getirir.

2 yıllık üniversite için en az kaç puan gerekir?

2 yıllık üniversite için en az kaç puan gerekir?, En Kolay 4 Yıllık AÖF Bölümleri:

Açıköğretim İşletmesi. Açıköğretim İktisat. Sosyoloji. Türk Dili ve Edebiyatı


Acıktan üniversite okumak için ne gerekli?

Acıktan üniversite okumak için ne gerekli?, Tıbbi sekreterlik ve dokümantasyon bölümü, özel ve devlet üniversitelerinde ön lisans eğitimi olarak sunulmaktadır. Bu program, tıbbi sekreterlik alanında teorik ve pratik bilgi sağlar ve öğrencileri, alanında yetkin sağlık çalışanları olarak yetiştirir.